DANA WINNER

Dana Winner zingt al zo lang ze het zich kan herinneren. Met haar versie van het Carpenters-liedje ‘Op Het Dak Van De Wereld’ heeft ze in België in 1989 een eerste hit te pakken.​  Het is meteen de start van een indrukwekkende carrière waarin de successen elkaar snel opvolgen. ‘De Oude Man En De Zee’, ‘Woordenloos’, ‘Westenwind’ en ‘Zeven Regenbogen’ belanden allemaal bovenaan de hitparade. De populariteit van Dana in eigen land is fenomenaal, want ze wordt vijf jaar op rij verkozen tot ‘Beste Zangeres’.

Maar ook het buitenland ontdekt haar ‘gouden stem’. Onder andere Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zuid-Afrika en Brazilië sluiten Dana in het hart. Ze geeft er onvergetelijke optredens en duikt er de hitparades in. ​

En of het nu in een grote concertzaal is of in een intiem theater, overal weet Dana het publiek te raken met haar unieke stem, haar zorgvuldig uitgekozen liedjes en haar stijlvolle shows.

Door haar deelname in 2016 aan het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ maakte Dana jong en oud nog eens duidelijk dat ze één van onze strafste zangeressen is.

2021 neemt opnieuw een vliegende start voor Dana Winner. Ze gaat in zee met CNR Records en kijkt uit naar haar theatertour in Nederland en haar kerstconcerten in België. In 2022 schittert ze in het Sportpaleis! Dana kijkt er al heel erg naar uit. “Allicht het grootste concert dat ik ook gegeven zal hebben”, zegt ze zelf.

Contact